Poveşti de dragoste? Poveşti de adormit adolescenții

Voi chiar mai credeți în poveşti de dragoste? Nu sunteți un pic cam mari pentru asta? Ba da, da, sunteți! Şi dacă tot ați rămas nişte copii mai mari, pasionați de poveşti,vă invit la o ceaşcă de vorbe, nu de cafea. Poveşti de adormit …adolescenții.

A fost odată ca niciodată o specie a genului epic popular numită poveste. Ea este o scriere în proză în care se relatează întâmplări fantastice ale unor personaje imaginare care sunt implicate într-un conflict , cele benefice contra celor malefice şi desigur, primele amintite câştigă. Cât de frumos, nu-i aşa? 

Ne aflăm în locul x, ora y, ziua z. Protagonistul acestei poveşti, eroul / eroina, ghici cine e? Chiar tu! Wa…superb. Cum spuneam. Locul z ,ora x,locul y. Mergi liniştit pe o alee ,te gândeşti la câte-n lună şi-n stele. Viată ta, viitorul tău. Fugi ! Ar trebui să fugi în momentul ăsta ,dar tu n-ai de unde să ştii că dragul de Cupidon se plictisea teribil şi a decis să tragă cu săgeți la nimereală, ca să vadă ce se va întâmpla după. Iar tu, stimabile cobai, ai fost contaminat cu un virus letal numit…iubire?! Teoretic, aşa se numeşte. Eu i-aş spune altfel, dar fie. Abia revenit din amețeala otrăvii, priveşti prima ființa umană care-ți iese-n cale. O nu, nu trebuia să faci asta! Dar felicitări ! Esți noul posesor al unei posibile obsesii pentru o persoană căreia nu îi va păsa niciodată de tine! Ups, am uitat să precizez că sărăcia de Cupidon a aruncat doar o săgeată? Eh,se mai întâmplă. 

Acum povestea noastra se poate împărți în două cazuri :

a) Inculpatul / inculpata va avea aceleaşi sentimente pentru tine, veți trai fericiți până la adânci bătrâneți după fastuasa nuntă pe plajă de după cererea în căsătorie cu un inel din 7 generații mai scump decât holograma lui 2Pac şi copii voştrii,  cei 3 la număr vor alerga fericiți prin curtea vilei voastre care arată precum un castel în timp ce voi îl concepeți pe al patrulea saaaau…

Varianta b: Omul habar n-are cine eşti şi nici nu vrea să afle. Nici măcar nu îi vei ştii numele şi îți vei sfârşi existența singur şi trist … şi naşpa, era să uit că eşti şi naşpa. Şi că vei te vei gândi o viată la el, iar el nu . Şi că pe patul de moarte îți vei da seama cât de nătâng ai fost. 

V-am speriat? Glumeam. Sau nu. Exista varianta ab, sau abba ce … nu contează . 

Varianta ab : vei avea o relație cu un început promițător, vei începe să îl cunoşti/ să o cunoşti , să îl/ o iubeşti, să îți faci planuri de viitor numai împreună , un program care să vă includă pe amândoi, să le spui prietenilor, apropiaților, rudelor, totul să fie perfect apoi…BANG! Şi relația dispare! Iar tu, cu lumea ta imaginară , amintirile, ataşamentul şi cu iubirea ta cu tot…sal pa! Jos de pe norişorul tău pufos şi roz, am zis! Nu îl vezi că s-a făcut negru şi ies fulgere din el? Nu! Pentru că ai fost , eşti şi vei rămâne mereu un mare orb sentimentalist imatur care încă crede în poveşti de adormit adolescenții…

                            Sfârşit

2 gânduri despre „Poveşti de dragoste? Poveşti de adormit adolescenții

Lasă un comentariu